1.Com es representaven i què significaven en l'art egipci: l'escarabat, el ceptre del faraó,l'ull i el gat:
Escarabat:
Normalment , la gent es referia a l'escarabat com el Ra, el creador de l'univers , un dels déus més importants del panteó egipci.
La raó que l'escarabat aparegui tantes vegades representat en des jeroglífics, fins a joies , estàtues i gravats , es deu a la popular creença que era un amulet de protecció en contra de les malalties i la mort.
El ceptre del faraó:
Existien diverses varietats, cadascuna d'elles amb una subtil funció que no feia més que remarcar el poder del faraó sobre tot el món civilitzat. Els més freqüents són:
El Ceptre Nejej, símbol antiquíssim de l'estat, tenia la forma d'un flagel o mayal. Era molt utilitzat en les cerimònies, i apareix amb molta freqüència associat al déu Osiris.
Ull
- El Ceptre Heka és l'etern acompanyant del Nejej. La seva funció era clara: com el pastor dirigeix al bestiar amb un bastó, el faraó ho''dirige`` amb el heka a tot el seu poble. El rei sol aparèixer amb els braços creuats i en cada un d'ells porta un d'aquests símbols del poder. Reforçava amb això diversos possibles missatges: "sóc el senyor de totes les terres i ramats d'Egipte", "represento el poder temporal i espiritual". El Heka
- era un ceptre també associat a Osiris i amb grans poders màgics (la paraula Heka significa màgia).
-
El Ceptre Sejem, utilitzat tant per reis com per nobles, simbolitzava la força i l'energia màgica del portador
El Ojo de Horus, Udyat «el que está completo» (Udjat en inglés), fue un símbolo de características apotropáicas, es decir: mágicas, protectoras, purificadoras, sanadoras, símbolo solar que encarna.
No hay comentarios:
Publicar un comentario